perjantai 20. elokuuta 2010

Helle survival

Huh huh, mikä kesä! Tällaiselle tummahipiäiselle ja tuuheakarvaiselle kesän helteet meinasivat olla jo vähän liikaa. Jouduin tuijottelemaan mammaa surusilmineni hyvinkin usein ja mamma joutui käyttämään kaikki konstinsa pitääkseen minut edes jotakuinkin elävien kirjoissa. Tässä minun ja mamman survival-opas kesän helteisiin:

1. Kun lämpömittari lähentelee hellelukemia, pysy varjossa! Vaikka pallon perässä olisikin aina kovin kiva säntäillä, uskokaa minua, pidemmän päälle se on kaikkea muuta kuin kivaa. Kieli roikkuu pian vyön alla ja joudut nesteyttämään itseäsi litratolkulla ja siitä seuraa tietysti ihan kamala pissahätä. Ehei, kuumilla ilmoilla kaikista paras paikka on varjossa pienen naposteltavan ja ison kolpakon kanssa.


2. Oikea nesteytys on kaiken a ja o. Kun omaa vesikuppia ei ollut aina saatavilla, opettelin juomaan mamman vesipullosta. Nykyisin minulle ei muu kelpaakaan.


3. Helleilmoilla paras viilennys löytyy järvestä tai merestä. Kaikista kivointa on tietysti jos saat uintiretkelle mukaan kaverin tai kaksi.


4. Aina ei tietenkään ole mahdollista pulahtaa vilvoittavaan veteen. Silloin on otettava muut keinot käyttöön.


Nyt kun ilmat ovat jo vähän viilenneet, voi mennyttä kesääkin muistella jo hymysuin: selvittiinpäs!

2 kommenttia:

  1. Hei Luna! Löysin kotisivusi Dark Water's -kennelin sivuilta. Olisin kiinnostunut tapaamaan Sonan jälkeläisiä, joten kysynkin, että olisiko sinua mahdollista treffata jossain päin Helsinkiä?
    T: Maria Mäkelä, marmke(at)gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hei Maria! Ja voi surkeus. Olisi kiva tavata, mutta olen jo kuukauden päivät asustellut Oulussa. Aina välillä tulen kyllä tapaamaan poikaystävääni Emppua ja ihanaa tyttökaveriani Peppiä, joten ehkä silloin? :)

    VastaaPoista