lauantai 3. lokakuuta 2009

Taipumisia

Eipä tässä ole mitään ihmeitä tullut viime aikoina tehtyä. Mitä nyt yhdet taipumuskokeet suoritin tuossa, öhöm. Taidan tulla äitiini Sonaan, jonka kuulin päässeen nomessa oikein voittajaluokkaan saakka. Onnea äippä!

Tässä pieni kuva- ja videokollaasi tältä päivältä.

Odottavan aika on piiiitkä....


Ja vielä vaan odotellaan.


Sitten päästiin hommiin. Lokki noudettiin tosi hienosti.
Hakuruutu sujui nopeasti. Tuomari haetutti neljä varista.
Hakuruudun jälkeen päästiin jäljelle. Siinä oli vähän hapuilua, mutta lopulta toin jäneksen mammalle käteen saakka.


Me tehtiin se! (Kumpikohan on enemmän innoissaan, minä vai mamma?) :)Tuomarina toimi Petri Tuominen (oikein mukava mies), taipparit olivat Suomen Sileäkarvaiset noutajat ry:n järjestämä. Koepaikka sijaitsi Kirkkonummen Hirsalassa, oikein riistarikkaassa maastossa. Näin se tuomari minua kuvaili:

- Sosiaalinen käyttäytyminen: käyttäytyy hyvin ihmisiä ja toisia koiria kohtaan.
- Uimahalu: syöksyy veteen, ui mielellään (korostus mamman).
- Hakuinto: kattaa nopeasti hyvällä innolla koko alueen.
- Noutohalu: tuo mielellään hakemansa riistat.
- Nouto-ote: hyvät otteet kaikista riistoista.
- Palauttaminen: kaikki riistat ohjaajalle.
- Reagointi laukaukseen: rauhallinen ja tarkkaavainen.
- Itseluottamus ja aloitekyky: jäljestää kanille ja tuo ohjaajalle.
- Yhteistyö: erittäin hyvässä yhteistyössä.
- Yleisvaikutelma: koira suorittaa tänään helposti tehtävät ja sitä ohjataan miellyttävällä tavalla. Antaa itsestään metsästyksellisen kuvan.

Suuri kiitos tästä kuuluu kasvattajalleni Maijalle, joka tutustutti minut ja mamman taippareissa vaadittaviin tehtäviin. Viimesilauksen meidän koekunnolle antoivat huiput treenikaverimme Sirpa ja Emppu-labbis sekä Inka ja Peppi-flätti. Kiitos teille ihanat! Tästä on hyvä jatkaa treenejä.2 kommenttia:

 1. WOW, Sona on hiukkasen ylpeä tyttärensä komiasta metsästyskoeuran avauksesta. Siitä se vaan lähtee ja talven aikana kovasti treeniä. Ensi kesänä kutsuu alokasluokka :) Sonastus starttaa vielä tulevana viikonloppuna Mjösundissa avoimessa luokassa, mutta jos mahdumme mukaan, tarkoitus olisi käydä nuuhkaisemassa lokakuun lopussa voittajaluokankin tehtäviä Labbiskerhon damikokeessa Kouvolassa. Vähän jänskättää, mitä siitä tulee. Jollei muuta, niin kokemusta ainakin!

  Terkuin Sona ja emäntä

  VastaaPoista
 2. Näinhän se on, että nälkä kasvaa syödessä :) Ensin ajateltiin, että taippareiden jälkeen keskitytään vain mejään, mutta kun tajusin koiran taidot, täytyy meidän varmaan jatkaa sinne alokasluokkaan.

  Valtavasti tsemppistä Sonalle tuleviin koitoksiin. Kukaties osutaan joskus samoihin kisoihinkin :)

  Luna ja mamma

  VastaaPoista