perjantai 8. elokuuta 2008

Lomakuulumisia

Kylläpä siitä onkin jo pitkä aika, kun viimeksi mamman kanssa näitä juttuja tänne kirjoiteltiin. Kuten viime kerralla mainitsinkin, olin mamman ja papan kanssa lomalla kokonaiset kolme viikkoa. Ensin vierailimme Vaasassa dalmis Amorin ja whippet Onnin luona. Nepäs vasta olivatkin kivoja kavereita. Opin siellä ollessani myös uimaan ja innostuin siitä niin kovasti, että nykyisin minun on ihan pakko päästä rypemään joka ikiseen vesilätäkköön ja lampareeseen. Mamma sanoo, että se on minulla verissä.

Vaasasta suunnattiin sitten Reisjärvelle mummolaan. Siellä minua odotti taas epäluuloisena "isosiskoni" Tinka. Ei se aluksi tykännyt minusta yhtään. Mutta kuinkas ollakaan, voitin Tinkan sydämen sinnikkyydelläni ja luontaisella viehätysvoimallani. Parin päivän jälkeen sain sen vanhan tädin jopa leikkimään ja voi miten hauskaa meillä olikaan. Tässä kuva meistä:

Reisjärvellä ollessani kävin mamman kanssa myös tutustumassa erämaan hajuihin. Sepä vasta olikin jännittävää. Mamma näytti myös miten poimitaan mustikoita; ihastuin siihen puuhaan niin kovasti, että olin sitten jatkuvasti nenä kiinni mättäässä.

Reisjärveltä suunnattiin Oulun kautta mökille. Päiväni kuluivat siellä uiden ja mamman kanssa aurinkoa ottaen. Kokeilin myös saunomista (epäilyttävää hommaa) ja veneilyä. Papan kanssa narrasin kaloja ja mamman kanssa kävin poimimassa mustikoita. Metsistä ei löytynyt yhden yhtä kanttarellia (mitä lienevätkään), joten mamma ei kovasta uhoamisestaan huolimatta voinut kouluttaa minusta kanttarellikoiraa (se olisi ollut varmasti hieno arvonimi se).

Olen nyt palannut levänneenä lomalta takaisin kotiin. Mamma sanoo, että maanantaina odottaa paluu arkeen, kun meillä alkaa UMN:n pentutoko-kurssi. En yhtään tiedä, mitä se tarkoittaa, mutta ilmeisesti kovaa työtä on edessä. Onneksi ehdin aina välillä leikkimäänkin; tänään näin kävelylenkillä kuukauden nuoremman labbistyttö Mallan. Meillä oli oikein kivaa siihen asti, kun jompi kumpi meistä herätti nukkuvat ampiaiset, jotka sitten syöksyivät meidän kimppuun ja pistivät ilmeisesti meitä molempia. Nyt olen ihan maassa ja kipeänä, mamma onneksi on luvannut hoitaa minut kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti